Двете братчета Калоян и Симеон Симеонови се борят с еднакво изключително рядко и тежко заболяване и имат нужда от помощ, за да се радват на нормално детство, каквото всички деца заслужават. Момченцата са с диагноза ранна малкомозъчна атаксия /нарушение на координацията/, като заболяването е съпроводено с тремор на ръчичките, забавен говор, залитаща походка. 5-годишният Коко не може да ходи самостоятелно, а само хванат за ръчички. При непрекъснатите опити, които прави, много често пада и се налага редовно да посещава спешното отделение в болницата, обяснява майката на детето. Досега са провеждани непрекъснато рехабилитации, детето ходи на плуване с лечебна цел и посещава логопед. 
До този момент семейството на двете дечица провеждаше кампания за събиране на средства за лечението единствено на Коко. Но от няколко дни е активирана и благотворителна акция за 8-годишния Симеон, който е със същите двигателни проблеми, но в по-лека форма. Това обаче го кара да се чувства непълноценен и различен от другите деца. 
Родителите са направили консултация с професор от турската болница LIV HOSPITAL, който дава надежда и препоръчва лечение със стволови клетки и за двете деца. Препоръката е да се направят шест вливания, за които е необходима сумата от 48 000 долара, като в нея не са включени допълнителните плащания за изследвания, лекарства, инжекции, престой, пътни. Сумата е непосилна за семейството на момченцата и затова родителите се обръщат със зов за помощ към всички хора с добри сърца. 
Ние като родители не искаме и не можем да делим децата си! Благодарим на всички за подкрепата към семейството ни, тя значи много за нас и децата, молим да не спирате да ни подкрепяте!, апелират родителите на Коко и Симеон. Благодарение на хората с добри сърца, които дариха средства за лечението на Калоян, вече има насрочени дати за третото и четвъртото вливане през януари и февруари, а мечтата на родителите на момчетата е до същите дати да се съберат и парите за Симеон за първото и второто вливане (всяко по 8000 долара). 
Всеки, който иска да подкрепи Симеон и да му даде шанс да ходи самостоятелно, може да го направи на откритата дарителска сметка: 
Първа инвестиционна банка 
IBAN: BG68FINV91501317246874
Симеон Александров Стоянов
PayPal: [email protected]
Има активиран и DMS номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS SIMEON на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).