Kутия за дарения в подкрепа на двете братчета Калоян и Симеон Симеонови ще има на концерта "Вечните евъргрийни" на Панайот Панайотов на 19 юни, в сряда,  в зала "Филхармония" в Русе. Децата се борят с еднакво изключително рядко и тежко заболяване и имат нужда от помощ, за да се радват на нормално детство. Момченцата са с диагноза ранна малкомозъчна атаксия /нарушение на координацията/, като заболяването е съпроводено с тремор на ръчичките, забавен говор, залитаща походка.


Певецът прие молбата на семейството и се включва в кампанията за набиране на средства.
5-годишният Коко и 8-годишният Симо често падат и се удрят, което им причинява допълнителни страдания. Макар че интелектуално са съхранени, състоянието им прави почти невъзможна комуникацията с други деца и те общуват предимно с близките си.


Миналото лято семейството на двете дечица прави консултация с професор от турската болница LIV HOSPITAL, който дава надежда и препоръчва лечение със стволови клетки и за двете деца. Първоналчано са предписани по шест вливания, за които са необходими 48 000 долара. Сумата е непосилна за семейството на момченцата и затова те провеждат кампания за събиране на средства за лечението им. Благодарение на подкрепата на хора с добри сърца парите са събрани, като с нея започва лечението на Калоян, който е в по-тежко състояние. Вливанията вече са направени, последното беше през май, а подобренията при детето са видими. На Симеон са направени две вливания и са необходими още 32 000 долара за останалите четири, всяко от които по 8000 долара. За тях обаче семейството не е събрало пари. Освен това за Калоян предстои преглед, на който професорът ще прецени още колко вливания е необходимо да се направят.


Всеки, който иска да подкрепи Симеон и Калоян и да им даде шанс да се радват на едно нормално и щастливо детство, може да го направи на откритата дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка
IBAN: BG68FINV91501317246874
Симеон Александров Стоянов
Дарителските сметки на Калоян Александров Стоянов са в Първа инвестиционна банка
IBAN: BG69FINV91501317202042
и в Пощенска банка
IBAN: BG02BPBI79214045281901
PayPal: [email protected]
Има активиран и DMS номер, където може да се изпраща дарителски SMS с текст на латиница: DMS SIMEON и DMS KALOYAN на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).