16 866 лева бяха събрани само за една вечер на концерт в подкрепа на лечението на малката Лори, която е родена с рядко заболяване - вроден дефицит на бедрена кост. Осъществяването на тази благотворителна кауза доказа, че обединението между бизнес, институции, депутати, артисти, певци и граждани е възможно и дава резултат. Зала "Дунав", където в петък вечер се проведе концертът, беше препълнена с хора, които отвориха сърцата си и дариха средства, за да може момиченцето да има щастливо детство, каквото всяко дете заслужава. Събраната сума от над 16 хиляди лева е от билети и дарения, като само на място са продадени билети на стойност 1450 лева. 
В подкрепа на борбената Лори на сцената излязоха обичаните изпълнители Росица Кирилова, Сунай Чалъков, Емилия Валенти, Пресияна и Мирела Димитрови. В програмата със скечови и весели истории се включиха любимците на публиката Георги Мамалев и Димитър Туджаров-Шкумбата. Участие в благотворителния концерт взеха също клуб по танци "Фламинго", фолклорен танцов ансамбъл "Здравец" и други.
"Русе, Благодарим!!! Обръщаме се към всички наши съграждани, които ни подкрепиха, като дойдоха на благотворителния концерт в подкрепа на Лори. Благодарим ви!!! Ние, жителите на Русе, само можем да се гордеем с нашите огромни таланти - Сунай Чалъков и Пресиана и Мирела. Тези гласове останаха в сърцата на мнозина от присъстващите, всички сме дълбоко впечатлени! Концертът беше велик, всички присъстващи ще го потвърдят, изпълнителите и участниците в програмата оставиха частичка от сърцата си на Лори! Събраната от концерта сума възлиза на 16 866 лева. Сума, за която не смеехме и да мечтаем", споделиха родителите на момиченцето Ралица и Петър Ангелови. 
Семейството на малката Лори трябва да събере 199 200 щатски долара, за да може тя да проходи. Отлична е прогнозата, ако детето се подложи на серия операции в Медицинския център "Света Мери" в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ. Чрез първата и най-сложна операция ще се коригира деформацията на таза и ще се реконструира бедрото. Тази процедура е разработена в "Света Мери" през 1997 г. и е усъвършенствана през последните 21 години, през които са излекувани стотици деца, обяснява майката на Лори.
Сумата, която е необходима за лечението, обаче е непосилна за семейството на момиченцето, а първата насрочена дата е 15 януари 2019 г. Първоначално родителите на детето се насочили за финансиране към Фонда за лечение на деца, но са получили отказ. Затова те се принуждават да търсят други начини за събиране на средства. 
Каузата за лечението на двегодишното момиченце подкрепиха и депутатите от ГЕРБ. Още през лятото Пламен Нунев се ангажира лично с подпомагане на семейството след посещение на дома им в Басарбово, където се запознава с Лори и научава подробности по случая. 
Срещата с това мъничко и жизнено детенце ме развълнува много, сподели депутатът и допълни, че приема нещата лично, тъй като самият е трябвало да претърпи две операции. Затова решава да подкрепи инициативата на Росен Даскалов и съпругата му за набиране на нужната сума, включително и чрез благотворителния концерт.
Кампанията за набиране на средства продължава, а всеки, който иска да подкрепи Лори в предстоящите й нелеки битки, може да го направи на откритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк UNCRBGSF
BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10
USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова
PayPal account - [email protected]
Има и дарителски ДМС номер, където може да се изпращат дарителски SMS с текст на латиница: DMS LORA на номер 17777( за абонати на всички оператори).