Ганайският футболист Дерик Менса се завърна в „Дунав“ за втори пробен период. Преди време той направи няколко тренировки, а после замина за Чехия, за да се уреди с чешки паспорт, тъй като съпругата му е чехкиня. С лична карта на гражданин в държава от ЕС шансовете пред Менса да бъде картотекиран стават сериозни. 
По наредба всеки клуб може да разчита само на трима чужденци извън съюза. В „Дунав“ тези хора са бразилците Виктор Сандес, Глаусио да Силва и Едуардо Ханс Деле - Дуда. 
Менса ще трябва да затвърждава сега добрите впечатления, които остави при първите тестове. Ако старши треньорът Малин Орачев прецени, че този футболист ще подсили отбора в средата на терена, Менса ще мине през незабавни медицински прегледи и ще подпише договор. 
А новият бразилец Дуда пристигнал в „Дунав“ със съдействието на сънародника си Ели Маркес. Мениджърът Маркес е бивш футболист на „Беласица“, ЦСКА и куп други български отбори. Той е картотекиран в БФС като лицензиран импресарио. Маркес доведе по-рано в „Дунав“ и халфа Виктор Санден, който все не може да влезе в игра заради хронични контузии. 
В същото време стана ясно, че днес ще се разбере какво е състоянието на Красимир Станоев. Получилият травма на мача срещу ЦСКА полузащитник мина вчера през пореден преглед. 
Както вече писа „Утро“, Станоев има проблем с мускул в бедрото. В „Дунав“ се надяват, че той ще може да бъде включен поне в групата за срещата срещу „Левски“ на 11 август в Русе.