Facebook вече провежда тестове на своята функция за запознанства, става ясно от публикация на Джейн Манчун Уонг в Twitter. В своя профил в платформата тя е публикувала и скрийншотове на бъдещия софтуер, който цели да помогне на потребителите на социалната мрежа да си намерят партньор в живота. 

От Facebook не са коментирали достоверността на снимките, но пък вече са потвърдили, че извършват вътрешни тестове на новата функция, уточнява Mashable. 

Новината, че Facebook работи по собствена функция за запознанства, се появи в началото на май тази година. Компанията е амбицирана да пробие на пазара, където вече има успешни приложения като Tinder например. Един от козовете на социалната мрежа обаче е нейната богата база от данни, чрез която се надява да помогне за по-доброто свързване на хора предвид заявените интереси и информацията за тях. 

Идеята, по думите на самия Марк Зукърбърг, е Facebook да подпомогне „изграждането на истински и дългосрочни отношения, а не само за свързване“. 

На блога на компанията бе пояснено още, че хората ще създават профили, отделни от тези във Facebook, но предложенията за свързване с други хора ще се извършват на база на информацията за тях в социалната мрежа. 

От снимките на Уонг личи, че приложението ще дава възможност на човек да ограничи видимостта на настоящите си приятели  във Facebook, за да избегне евентуални неудобства. Функцията ще има и различни опции за полова принадлежност, включително транс-мъж, транс-жена и прочие. 

Все още няма яснота кога приложението за запознанства на най-голямата социална мрежа ще стане публично достъпно. То обаче има тежката задача да се бори с играчи като Tinder, Bumble, OKCupid, Happn, Grindr, Pinge и много други.