„Дунав” допусна пълен обрат при гостуването си на „Витоша”, а ситуацията може да се опише със заглавието но холивудския хит „Да изчезнеш за 60 секунди”. За толкова тимът изпусна мача. Двата гола във вратата на Станислав Антонов паднаха в рамките на малко повече от минута – първият от дузпа, направена от вратаря в опит да спре изпуснат от защитата нападател на съперника, а втория - след грешка в защитата, дала свобода на противников играч да отправи неспасяем удар от наказателното поле.
 „Дунав” започна мача с хъс и настроение и още в четвъртата минута поведе с гол на новопривлечения Ахмед Ахмедов, който вкара отбита от вратаря топка, затруднен от удара на друг дебютант – младия Светослав Ковачев. Дошлият под наем от „Лудогорец” техничар направи отличен пробив и пробяга почти половината терен, преди да стреля.
Първото полувреме приключи с гол актив за „Дунав”, а през второто картината на терена не беше кой знае колко различна. След 50-ата минута домакините опитаха да организират нещо като натиск, който така и щеше да си отшуми, ако не беше дузпата. Дошлият след нея гол бе следствие на стъписването сред дунавци, които в заключителната фаза на мача се хвърлиха да гонят точката и удариха две греди чрез Галусио Силва и Боби Балджийски, но гредите имат значение само за статистиката. В края на мача, който се игра почти 100 минути, „Витоша” започна да бави времето и да изнервя обстановката с откровени провокации. Така дойде едно голямо меле между двата отбора в продължението, при което Петко Цанков от домакините и Красимир Станоев от гостите получиха червени картони, а малко по-късно заради втори жълт картон бе изгонен още един футболист на „Витоша”.