„Дунав“ победи „Витоша“ /Бистрица/ с 4:1 и след последните 4 мача от кръга днес се изкачи на шесто място във временното класиране. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Людмил Киров.

- Г-н Киров, колко лесна беше тази победа?
- На пръв поглед, поне според резултата, изглежда лека, но не беше съвсем така, защото трябваше да правим пълен обрат. Влязохме в мача малко колебливо, друг е въпросът, че след първите 15 минути трябваше да водим с 3:0. И тогава получихме нелеп гол след колективна грешка в защита. Василен Марков изпусна човека си до тъча, а трябваше да го спре. Както му каза след мача моят помощник Мартин Ковачев, в такава ситуация футболистът на гостите следва да се озове след шпагат дори на резервната скамейка. После Георги Вълчев не затвори навреме празното пространство и бяхме наказани. От опита си на футболист знам, че когато владееш играта, а ти поведат напук на логиката, отборът страда за известен период от време. Хубавото в нашия случай бе, че момчетата се съвзеха бързо, показаха характер, върнаха попадението до края на полувремето, а след почивката надиграха тотално отбора на „Витоша“. Нещо повече - бяхме дори с човек по-малко, когато реализирахме четвъртия гол. Веднага искам да кажа, че тимът на „Витоша“ не е мерило за някаква особена класа, но пък срещу такива отбори понякога се играе трудно.
- Какъв е вашият анализ, след като водихте вече „Дунав“ в три мача?
- Първата ми задача беше да спечелим тези мачове и го направихме. Смело мога да кажа, че „Дунав“ все повече прилича на отбора, който искам да виждам. Не твърдя, че сме направили нещо изключително, напротив - непрекъснато повтарям на момчетата, че трябва да останат здраво на земята и да не летят в облаците. Това важи в пълна степен и за треньорския екип. Мисленето - ех, колко сме велики вече като футболисти и треньори - няма да ни свърши работа. Хубавото е, че спортно-техническият ни състав в мое лице, Мартин Ковачев, Диян Димов и Светлин Симеонов работи в синхрон и пълно зачитане на всяко мнение. Комуникацията ни с футболистите също е на ниво. Виждам един сплотен и все по-зрял тим с опитни играчи и младежи, които се стараят доста. 
- Вече сте по-близо до върха, отколкото към дъното. Добрите резултати променят ли вече целите?
- Да, картинката се попромени. Трябва да продължим с постоянните игри, това е най-важното. Да не се изхвърляме с излишни приказки, но аз съм амбициозен човек, а и не познавам треньор, който да не работи с пълните си възможности и да не иска отборът му да е сред първите. Аз не съм изключение. 
- Колко труден ще е следващият мач срещу „Спортист“ в Своге?
- Никак няма да е лек. „Спортист“ е по-добър отбор от „Витоша“. Ще играем за победа, но ще съм доволен и ако не загубим тази среща.