Людмил Киров вече не е старши треньор на „Дунав“, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от спортния директор на клуба Светлин Симеонов.
„Всичко се обърна срещу Людмил. Като негов приятел и бивш съотборник не мога да скрия, че тази раздяла не е приятна. Говорихме в неделя вечерта и той прие да си тръгне. Днес /вчера следобед/ се сбогува с футболистите. Твърдя, че Людмил Киров работи много сериозно и всеотдайно, но по ред причини нещата не се получиха. Лично аз му пожелавам най-доброто и нека да знае, че вратите пред него за мачове на „Дунав“ ще са отворени винаги. Разделяме се като приятели, а не като врагове. До края на сезона функциите на старши треньор ще се изпълняват от Мартин Ковачев. Диян Димов ще му помага“, разясни Симеонов за „Утро“.
Това развитие на ситуацията със сигурност е свързано с ремито на отбора /0:0/ срещу последния в класирането тим на „Витоша“ /Бистрица/. По-рано „Дунав“ записа нулево равенство срещу друг отбор от опашката - младежите на „Ботев 2“ в Пловдив, и загуби у дома срещу „Монтана“ с 0:1. Тази лоша серия бе предшествана от оказалата се кратка надежда за нещо повече победа срещу „Крумовград“ /2:1/.
А равенството срещу „Витоша“ бе спасено от Мирослав Будинов. Домакините поведоха след меле с гол на 40-годишния Деян Христов, а Будинов бе точен в 31-а минута. Той се възползва от асистенция на Мартин Костадинов.
Дунавци бяха по-добрият отбор през второто полувреме, но Юго Комано направи уникален пропуск, след като бе изведен сам срещу вратата. И не му е за първи път.
Сред доиграване на кръга /вчера се състояха 4 мача/ „Дунав“ е на девето място с 37 точки.
На 6 май русенският отбор ще бъде домакин на „Спортист“ /Своге/. Дунавци ще са без Стоян Предев, който ще бъде наказан за натрупани жълти картони. Затова пък Георги Вълчев ще се завърне в отбора след изтърпяната санкция от 2 мача.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Мартин Костадинов, Стоян Предев, Димитър Тодоров, Илия Миланов, Никола Колев, Мехмед Сабри, Емил Янчев, Мирослав Будинов, Джан Хасан, Денислав Минчев /Йордан Димитров, Юго Комано, Калин Георгиев/.

Два русенски гола при реми 
срещу „Левски“ в „Здравец“

Отборът на „Дунав“ с футболисти до 15 години заслужи ценна домакинска точка с 1:1 срещу втория в класирането на Елитната юношеска лига тим на „Левски“ /Сф/. 
Гостите откриха резултата с гол на капитана си Радостин Стоилов. Това момче е русенче и две години тренира в „Дунав“ при Мартин Цирков. Играчите на треньора Драго Григоров стигнаха до ремито с попадение след почивката на Александър Симеонов, син на спортния клубен директор Светлин Симеонов.
С 24 точки русенският тим е на 12-о място.   
„Дунав“: Никола Колев, Николай Василев, Антонио Ковачев, Йордан Йорданов, Александър Иванов, Виктор Илиев, Васил Илиев /капитан/, Борис Гатев, Преслав Стойков, Валентин Великов, Александър Симеонов /Дамян Цолов, Максим Петров, Аксел Безчет/.