Футболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини днес от 16 часа на „Витоша“ /Бистрица/ в мач от 11-ия кръг в първенството на Втора лига. След подема в последно време, когато отборът победи „Монтана“ като гост с 3:1 и продължи участието си в турнира на България след 2:1 в Хасково срещу „Саяна“, „сините“ ще се опитат да превземат още позиции в таблицата за класиране. Сега те са на девето място с 14 точки, на 3 след третия - „Етър“ /Велико Търново/, и на 5 от лидера - „Спартак“ /Плевен/. Русенският тим обаче не е твърде далеч от зоната на изпадащите 4 отбора, като 11-ият в това каре - „Лудогорец 2“, е с 11 пункта. 
„Надявам се да потвърдим добрата си форма“, каза старши треньорът Людмил Киров.
Контузията на Мартин Костадинов ще принуди наставника да направи рокада в защитната формация. Вероятно Стоян Предев ще заеме неговата позиция на десен бек, а човекът до Георги Вълчев в средата на отбраната ще е Василен Марков или Диян Димов. 
Двата тима се познават сравнително добре. Те се срещнаха през пролетта на стадион „Ивайло“ във Велико Търново във финала за купата на Аматьорската лига. Тогава „бистришките тигри“ взеха купата след победа с 1:0 и гол на основния си нападател Георги Амзин. 
На пръв поглед „Витоша“ не е в добро състояние. Отборът е на предпоследното 17-то място с актив от 9 точки. Този тим обаче е непредвидим - в хода на сезона например загуби у дома срещу „Спортист“ /Своге/, а в следващия кръг победи „Беласица“ /Петрич/ в Симитли.
Отборът се крепи основно на опитните Емил Гъргоров, Деян Христов, Слави Паскалев, Георги Амзин и на игралия два-три мача за „Дунав“ преди 3 години Мартин Станкев. 
Старши треньор на „Витоша“ е Николай Христозов, познат на футболната общественост като редовен анализатор на мачове по една от водещите спортни телевизии у нас. Дали претенциозните му теории пред микрофона ще дадат практически резултат днес, ще се разбере след последния съдийски сигнал на Станимир Тодоров. Този рефер, 18-и в ранглистата на БФС при арбитрите, които имат право да ръководят мачове във Втора лига, е от Габрово.
Съдийски наблюдател ще е елитният в близкото минало рефер Камен Алексиев от Велико Търново.  
Вероятен състав на „Дунав“: Винченцо Ангелов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров /Джан Хасан/, Василен Марков, Диян Димов, Кристиан Тасков, Никола Колев, Йордан Димитров, Мирослав Будинов, Юго Комано.