„Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат днес за София, в късния следобед ще тренират на терен в комплекса „Царско село“, а утре ще излязат в Бистрица за шампионатен мач срещу „Витоша“.
Двубоят е важен и за двата отбора - дунавци ще се опитат да прекъснат лошата си серия, а „бистришките тигри“ ще преследват победата на всяка цена, тъй като са последни с 26 точки, на 4 от спасителната черта.
Есенният мач в Русе завърши с победа за „Дунав“. Тогава на треньорската скамейка бе Ивайло Кирилов, тъй като Мартин Цирков бе освободен няколко дни по-рано.
Гостите поведоха, но русенският отбор направи обрат с голове на Георги Вълчев, Станислав Вълчев, който от тази зима играе за „Ямбол“, Юго Комано и Мирослав Будинов.
Отборът на „Дунав“ няма да разчита в София на Георги Вълчев, който е наказан да не играе и в този мач, контузените Никола Борисов, Цветелин Енчев и Теодор Костов.
Главен съдия ще бъде Красимир Кръстев, а срещата ще започне в 17 часа.
Дублиращият отбор на „Дунав“ ще пропусне този кръг, тъй като ще почива по програма.
Тимът с футболисти до 15 години ще бъде домакин утре на „Левски“ /София/ в среща за първенство на Елитната юношеска лига. Мачът на базата в „Здравец“ ще започне в 10.30 часа.