Многофункционалната зала в центъра на Русе вече ще носи името Арена Монбат, бе обявено на пресконференция вчера. На нея присъстваха представителят на частния инвеститор от "Приста Ойл" Чавдар Ганев, членът на Съвета на директорите на "Монбат" АД Петър Бозаджиев, зам.-кметът Димитър Наков и управителят на залата Максим Христов. Договорът за спонсорство със завода за акумулатори на Атанас Бобоков е за две години с опция за удължаването му с още една.
Залата е една от емблемите на Русе. Тя трябва да се превърне в притегателен център за колкото се може повече граждани. Нека да обединим усилията си, призова Чавдар Ганев. 
За нас е голяма чест да поемем щафетата. Отговорният бизнес подкрепя регионите, така правим и ние. Ето, Русе ще бъде домакин на една от групите на световното първенство по волейбол. Сигурен съм, че градът може да организира много прояви от голям мащаб, заяви Петър Бозаджиев.   
Подписването на спонсорския договор и важно събитие за Русе. Благодаря на ръководството на "Монбат", не е лесно да се предприеме такава стъпка", посочи Димитър Наков.
Компанията застава зад смислени проекти и решението не беше толкова трудно. За нас този договор не е бизнес, а социална отговорност, отвърна Петър Бозаджиев. 
Чавдар Ганев призна, че "финансовото състояние на залата, не е такова, каквото искаме" и че може да се говори за "отрицателен резултат". Тази ситуация не въпроизвеждала обаче каквито и да е било проблеми с партньорите на съоръжението. Той изрази надежда, че дружеството ще подобрява състоянието си.
Конкретни цифри, свързани с "отрицателния резултат", не бяха цитирани. Според публикувания от "Утро" финансов отчет загубите за 2017 година са 1 578 000 лева.
Управителят на залата Максим Христов акцентира върху световното първенство по волейбол, което ще се проведе от 12 до 18 септември.
Това ще е изключително събитие в историята на Русе с отбори от ранга на Бразилия, Франция, Канада, каза Христов и посочи, че шампионатът ще е страхотен подарък за русенските фенове на спорта заради атрактивните цени на билетите.