ГЕРБ смени трима от общинските лидери на организациите в областта заради незадоволителни резултати на предходните местни избори. За първи път в две от общините шефове на структурите ще са депутати. Общинската организация в Две могили ще се ръководи от Светлана Ангелова, която като член на областната структура отговаряше за тази община. Нов общински лидер ще има и във Ветово, като мястото е поверено на депутата Андриан Райков, който е от градчето. Смяна на ръководния пост на общинската организация е направена и в Ценово, където начело застава 37-годишната Тодорина Тодорова, която работи като главен специалист в кметството в Новград. 
Тримата заменят съответно Петър Ефтимов, който вече е държавен служител, Димитър Денев, зам.-председател на общинския съвет във Ветово, и Галина Георгиева, която е председател на общинския съвет в Ценово. 
След проведени отчетно-изборни общински събрания и направени номинации за ръководните постове има решение на изпълнителната комисия на ГЕРБ, с което са утвърдени новите ръководства на общинските структури в региона. С това всъщност започва подготовката на партията за европейските и местните избори догодина.
Работим по обновяването на структурата в Две могили с млади и мотивирани хора, искаме да увеличим членската маса, като от началото на годината имаме четирима нови членове. Работим по подготовката за европейските избори и за общинските избори догодина, като целта е да подобрим резултатите и, разбира се, да имаме общински кмет и мнозинство в общинския съвет, каза вчера Светлана Ангелова. 
Новият ръководител във Ветово Андриан Райков също подчерта, че основните задачи са подготовка за европейските и местните избори, като целта е надграждане и максимален резултат. Ще има препятствия и трудности, никъде не е лесно, но го правим за населението и за развитието на общината. Номинацията за ръководния пост беше изненада за мен, но след като хората са ми гласували доверие, трябва да го оправдая, допълни Райков. 
Предстои ни здрава работа. Търсим нови членове, като ще работим за разширяване и заздравяване на структурата в община Ценово. Предстоят ни две битки - европейските и местните избори, а нашата цел е победа и по-добро представяне от постигнатото до момента. Ще работим в позитивна насока с гражданите, с по-чести срещи, за да стигнем до всеки човек в населените места на община Ценово, каза новият лидер на структурата Тодорина Тодорова.
Обновлението на общинските ръководства се дължи на предходните по-слаби изборни резултати. Залагаме на опита, на млади хора, които да са по места, а целта е да се постигнат по-високи резултати на предстоящите избори, посочи областният лидер на партията Пламен Нунев. 
В останалите пет общини в областта досегашните ръководители запазват постовете си. Най-голямата общинска организация - тази в Русе, отново ще бъде ръководена от кмета Пламен Стоилов. За председател на общинската организация в Борово е преизбран кметът Валентин Панайотов, а в Бяла структурата ще ръководи Мариан Антонов. В Сливо поле лидер остава Илиян Иванов, а в Иваново - Никола Пеков.