Стотици русенци се забавляваха и спортуваха в Младежкия парк тази неделя, а генералният спонсор на събитието Easy Credit се погрижи всички участници да получат подаръци. 
Мащабното спортно събитие „Русе спортува“ е част от националната спортна инициатива „България спортува“, която се провежда в страната за втори път. Всички любители на спорта имаха възможност да избират от спортна програма с разнообразни активности: силови тренировки, кросфит, аеробика, йога, зумба, канго джъмпс, бъбъл футбол и арчери таг.  
Целта на инициативата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания със спортни активности. „Русе спортува“ даде възможност на голям брой хора от различни възрасти и социален статус, както и на хора с увреждания да участват в спортни занимания на открито.
Тази година „България спортува“ получи национален мащаб, като освен София, се провежда в Благоевград, Пловдив, Бургас, Русе и Плевен. Мисията на „България Спортува“, която е част от Световния ден на предизвикателството, подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева и много други.
И двете издания на „България Спортува“ са обвързани с кауза за изграждане на специален фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. 
„За нас е голямо удоволствие да се включим в тази инициатива, защото вярваме, че спортът освен здравословен начин на живот ни носи и възможността да се срещаме и с нови приятели“, каза  Стефан Колев, изпълнителен директор на Easy Credit.