По всичко личи, че турнето в България на великия китарист на нашето време все пак ще се състои. От няколко дни на сайта на музиканта в рубриката „Турнета“ отново са включени трите български града София, Варна и Русе. Както и се очакваше, Бургас е отпаднал, тъй като продажбите на билети за концерта били изключително скромни. 
Самият Ал ди Меола обяснява кратичко в своя бележка на сайта. „Искам да бъда напълно честен: промоутърът, който е бил небрежен в изпълнението на договора, се надява да изплати договорените такси... Ако парите пристигнат, ние ще бъдем в България! Трябва да знаем това до утре, петък, 4 май! Обичаме да свирим в България!“. 
При положение, че 4 май беше преди няколко дни, а на сайта на музиканта фигурират трите концерта - на 8-и в София, на 9-и във Варна и на 12-и в Русе, това би трябвало да означава, че каквито и недоразумения да са възниквали междувременно, русенските почитатели на изкуството на Ди Меола могат да очакват своето изискано приключение в събота от осем вечерта в Доходното. Впрочем, все още могат да се купят билети, макар и да са останали не особено много и изборът да не е чак толкова голям. Китаристът-легенда е нарекъл това свое турне OPUS TOUR 2018. Публиката ще чуе емблематични творби от 40-годишната кариера на маестрото, а също и композиции от най-новия му албум „OPUS“.