Големият китарист Ал ди Меола отменя своето турне в 4 български града, в това число и Русе. Две седмици преди да прекоси границата, вълшебникът на шестте струни се обърна от сайта си към българските си фенове: 
„Със съжаление ви информираме, че отговорният промоутър за четирите български шоута сериозно е нарушил договора, като е пропуснал договорените плащания на датите, определени в нашия договор преди месеци. Нямаме причина да вярваме или каквато и да било индикация от промоутъра, че договорената компенсация ще пристигне.
По тази причина не беше възможно да направим необходимите приготовления за музикантите и екипа поради неизпълненото задължение на промоутъра. Предоставихме му всички възможности и въпреки това той не спази изискванията според договора. Неговото нехайство и лошо отношение към нашето споразумение доведе до нарушение на договора.
Искрено ваш, Ди Меола мениджмънт и агент“. 
Отмяната на концертите в София, Варна, Бургас и Русе поля като леден душ почитателите на музиканта. Още по-горчиво става от причината за отказа на Ал ди Меола да свири в България. Когато преди 5 години той отмени ред турнета по Европа, причината беше вирус. Сега обаче отмяната не е заради внезапно поболяване, а заради често срещано у нас явление: немарливо отношение към договора. И ако за България това е едва ли не норма, то очевидно за екипа на Ал ди Меола то е желязна причина китаристът просто да свали от графата „Турнета“ в сайта си българската обиколка. Сега там списъкът с концерти гласи: „14 май, зала „Пиер Булез“, Берлин; 16 май, „Паладиум“ Варшава; 18 май, културен център, Бйелско Бяла, Полша“ и т.н. 
И ние научихме за отмяната от Фейсбук, официално от екипа на Ал ди Меола още никой не се е свързал с нас, така че на този етап не можем да говорим, че турнето пада. Това обясниха вчера по телефона от „Vulsima“, които са организатори на концертите в България. Оттам уточниха, че официално били получили писмо от немския мениджмънт на музиканта, ама за съвсем други неща. Общо за цялата страна били продадени 1500 билета, като проблем имало само в Бургас - там били купени едва 70-80 билета. За два от концертите, в София и във Варна, промоутърите всъщност се били издължили на мениджърите на китариста и предварително превели договорените 40 000 евро. За другите два щели да платят част тези дни, а останалото щели да дадат на ръка по-късно.  
Впрочем, тези обяснения значително се различават от репликите на „Vulsima“, публикувани във Фейсбук няколко часа след съобщението на сайта на Ал ди Меола. Тогава бг промоутърите доста самоуверено написаха /пунктуацията е оригинална/: „Представете си ситуация, която изглежда така - пазарували Сте в магазин, платили Сте си и излизате, но на входа Ви приканват да си платите втори път, без обяснение. В момента се опитваме да разплетем именно подобен казус и менинджмънта ни убеждава, че има някаква грешка, молейки ни за търпение“.
И минути по-късно: „Към този момент протича комуникация между нас и менинджмънта на артиста, защото посредническата страна ни убеждава, че е станала грешка, чието остраняване зависи от турмениджъра. По договор събитието е активно, а артиста е обезпечен. Очакваме подробности, но предвид часовата разлика, става бавно! Надяваме се до 24 часа всичко да е наред и да има обяснение на подвеждащият пост, който предизвиква съмнения“. 
От искането на „алчните“ мениджъри на Меола българските промоутъри да платят два пъти за едно и също нещо до „ще им платим на ръка“ има доста съществена разлика - от „Vulsima“ преживяват този „катарзис“ за около 13 часа. 
Все пак, ако се получи нещо такова, хората ще си получат парите, увериха сговорчиво организаторите на турнето. От което на планиралите естетското приключение „Ал ди Меола“ едва ли им става по-комфортно.