Почитателите на великия китарист Ал Ди Меола, които почти суеверно си стискаха палци концертът в Русе да се състои въпреки всички знаци, че е под въпрос, в събота бяха сполетени от грандиозно разочарование. Музикантът подмина Русе, а за феновете му остана само едно енигматично съобщение на организаторите на сегашното българско турне на китариста, което гласеше: 
„Уважаеми дами и господа,
Изказваме съжаления, че поради непредвидими обстоятелства, концертът на великия джаз китарист Ал Ди Меола, насрочен за 12 май 2018 г. в Русе, се отлага за есента на тази година. Закупените билети ще важат без заверка. За зрителите, които биха желали да върнат своите билети, ще публикуваме допълнителна информация за реда и начините за връщане на страницата на събитието.
Екип Vulsima“.
Концертите на един от най-добрите китаристи в света веднъж бяха отменени заради неразбории с хонорара, който „Вулсима“ не бе изплатила напълно, но като по чудо фирмата успя в последния момент да убеди екипа на гениалния американец, че ще се издължи на място в България. А след като на 8 май в София концертът на Ал Ди Меола все пак се състоя, а след него и този във Варна, русенци вече бяха 99 процента сигурни, че удоволствието им е в кърпа вързано.
На противоположното мнение от петък сутринта са били русенските домакини на концерта - управата на Доходното здание, общинското предприятие „Русе арт“ и хора от общинската управа. Причината - позвъняване в Доходното от човек от Министерството на културата, който предупредил, че има опасност поредни небрежни действия от страна на организаторите на турнето да повлекат след себе си неизрядна документация и дори нарушение на нормативите за авторските права. А то пък от своя страна би довело до солидни глоби, които Русе да плати заради поведението на промоутърите.
Неколкократни разговори с представителите на „Вулсима“ довели до поредни обещания, че всичко ще бъде наред, че договорите и всички необходими документи ще бъдат изпратени едва ли не веднага, обясни за „Утро“ директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов. Но до договорения срок - петъчната вечер, това така и не се случило. В последния проведен разговор от „Вулсима“ приели варианта да отменят концерта. 
Това обаче не попречи билети за русенската изява на Ал Ди Меола да се продават по интернет до сутринта в събота. А по обед съобщението на „Вулсима“ вече беше разлепено на вратите на Доходното здание и от общинската пиар служба го разпратиха до медиите. Самите промоутъри в късния следобед добавиха във Фейсбук още едно изречение - че до 18 май щяло да стане ясно как точно щели да си получат парите за билетите хората, които са си ги купили електронно. Това интересува доста народ, тъй като едва ли някой си прави илюзията, че наесен Ал Ди Меола ще дойде да посвири само за русенци. Пък и да дойде - ако концертът ще се организира по същия начин, надали много хора биха се хванали още веднъж на въдицата.