Колоритно и вълнуващо премина вчерашният ден в основно училище „Ангел Кънчев“. В стаята на трети клас беше влетял Батман, който издаваше команди за различни движения, а децата го следваха с омагьосани погледи. Това е началният учител от детската градина в кв.Средна кула Ивайло Стефанов, обясни директорът на училището Енчо Енчев. Той посрещаше родители и бъдещи първолаци и търпеливо им разказваше и показваше всичко, с което неговото училище се гордее - от стълбището, на което е изписана таблицата за умножение, до красивите просторни стаи със съвременно обзавеждане. 
Междувременно по коридора преминаха съсредоточени децата от първи А клас - оказа се, че скаутерът Георги Георгиев ги е повел към палатката, разпъната в училищния двор. Малко по-късно започна надпреварата в рецитация на патриотични стихове, а след това момичета и момчета с интерес разгледаха старинните оръжия на българските революционери. 
Целият ден бе изпълнен с интересни и за децата, и за родителите срещи и забави. При нас наистина е хубаво, каза директорът Енчев. И с усмивка добави: „Миналата седмица, когато тук се разхождаше бездомният питбул, беше пълно с журналисти и с камери. Сега сте само вие от „Утро“ - но пък така хората ще прочетат за нас“.