Дефиле на герои от любими приказни детски филми ще събере погледите на русенчетата на Първи юни покрай цветната ваза в парка. Празничната програма, която организира сдружение „Русенче“, започва в 16.30 ч с изпълнения на вокална група „Приста“ и деца от танцови състави, каза председателката на сдружението Елена Христова. От 17 до 18 ч ще се вихри детско парти с аниматорите от групата „Веселяците“, като към тях ще се присъединят и ученици от Професионалната гимназия по туризъм. А в 18 ч започва парадът на приказните герои с 50 любими детски персонажи: Дисни-принцеси, Рапунцел, Снежанка, Пепеляшка, Батман, Спайдърмен, пирати, ще участват в дефилето, а после децата ще могат да се снимат с тях. 
Още една изненада ще зарадва малките жители на града. Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия ще изработят под ръководството на художника Даниел Кънчев скулптура от стиропор, гипс и бои на еленчето и снежния човек от филма „Замръзналото кралство“. Идеята е вдъхновена от участието на „Веселяците“ и гимназистите в карнавала в Габрово. Оттам за русенския празник ще изпратят техни скулптурни фигури на анимационни герои, а русенци после ще подарят еленчето и снежния човек за габровската колекция. 
Пак на 1 юни в 10 ч ще има голям детски концерт пред Доходното здание, а в ранните следобедни часове - и в квартал „Дружба“ пред магазин „Кауфланд“, съобщи директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ирена Петрова.