Русе ще бъде домакин на ежегодната технологична конференция на „Мусала Софт“ - MUFFIN Conference 2018, съобщиха от софтуерната компания. Форумът ще се проведе на 28.04.2018 г. (събота) в зала 2Г.204 на Русенски университет. Вече може да се направи и безплатна регистрация за участие на сайта на конференцията https://goo.gl/Tq4Qir.
Това ще бъде третото издание в Русе на събитието, което събира софтуерни инженери и ИТ специалисти. Лектори са някои от най-добрите експерти на „Мусала Софт“ в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. Съвсем скоро ще бъде обявена програмата на предстоящата през април конференция.
През 2016 г. събитието събра над 60 ИТ специалисти с различен профил. Конференцията включваше както лекции, така и практически сесии с полезни съвети и реални примери. Сред основните теми бяха Docker контейнерите, насоки как да се пише по-добър код, функционално програмиране с Java 8 и бази данни.   
MUFFIN Conference се провежда за първи път през 2012 г. като вътрешна технологична конференция на „Мусала Софт“, в рамките на която експерти от компанията споделят опита си от работата с различни технологии в разнообразни проекти. От 2014 г. насам форумът е отворен за външни посетители и до момента е събрал над 4500 гости и над 150 лектори. В последните няколко години MUFFIN Conference излиза отвъд пределите на България и така експертното знание, опит и ентусиазъм на „Мусала Софт“ се разпространяват и в съседни държави - Македония и Сърбия.