Oфисът на софтуерна компания „Мусала Софт“ в Русе отпразнува своя 5-и рожден ден. В момента 30 специалисти в града работят по национални и международни проекти за големи компании, сред които А1, Generali, Deutsche Telekom, Comerzbank, IBM, DSK, Perkin Elmer и други. Технологичен фокус на екипа в Русе включва .NET и Java разработчици, както и локално звено от експерти по осигуряване на качеството (Quality Assurance).
Почти всички служители от местния екип са възпитаници на Русенски Университет „Ангел Кънчев“ и ПМГ „Баба Тонка“ и активно участват в ИТ общността в района. Изградени са стабилни партньорства с университета и гимназията, както и с инициативи като Иновационен лагер „Teen Coin“ Русе, NASA International Space Apps Challenge, Републиканска студентска олимпиада по програмиране и други. 
„В момента в „Мусала Софт“ сме над 500 висококвалифицирани специалисти. Русе е част от стратегията ни за растеж и за доставяне на услуги с висока добавена стойност. Изградихме крайдунавски хъб с професионалисти, които са част от екипите ни на другите локации и участват в иновативни проекти за технологични гиганти“, сподели президентът на софтуерната компания Елена Маринова.