„Русе беше част от първите стъпки на излизането на „Мусала Софт“ от София и превръщането ни в компания с глобален екип. Когато правиш първи стъпки, е важна подкрепата, а ние получихме много от местната общност. Радваме се, че можем да връщаме на свой ред към бъдещето на града - ученици и студенти. Гордеем се с прекрасния ни екип в Русе и гледаме напред към нови успехи заедно“. Това каза Елена Маринова, президент на една от най-големите български софтуерни компании „Мусала Софт“, която отпразнува седмия рожден ден на офиса си в Русе.
„През тези години вашият офис в града ни безспорно се превърна в своеобразен „хъб“ за талантите от IT сектора. Благодаря ви, че сте неизменен партньор на най-добрите учебни заведения в Русе и за непрекъснатите ви усилия за задържането на младите хора тук, предлагайки отлични условия за кариерно развитие. „Мусала Софт“ устоя на всички сътресения през последните години и не само не се предаде, а показа на какво е способен един екип, който обича работата си“, поздрави рождениците кметът Пенчо Милков.
„Нека си пожелаем, взаимодействията помежду ни да стават още по-многостранни, а сътрудничеството ни да се развива и задълбочава“, допълни ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев. Висшето училище има специална връзка с компанията - повечето от работещите за нея в Русе специалисти са именно негови възпитаници.
Наред с другите проекти, по които работят, IT специалистите в русенския офис на „Мусала Софт“ са част от глобалния екип на компанията и изпълняват задачи по национални и международни проекти за големи и мултинационални компании като „SAP“, „Дойче телеком“, Комерцбанк, Банка ДСК, застрахователно дружество „Дженерали“ и други.