Истински кошмар споходил семейство на път за вкъщи след края на работния ден на 17 септември миналата година. Двойката се прибирала в дома си в местността Сухия кладенец над „Чародейка Юг“, когато в района на спирка „Изгрев“ пред тях изскочил човек с камък в ръка.
Шофьорът спрял притеснен, а като излязъл да види какво става, непознатият захвърлил камъка, извадил нож и го погнал с крясъци „Ще ви заколя, ще ви убия!“. Мъжът успял да се изплъзне и това още повече вбесило нападателя, който се насочил към колата и започнал да нанася удари с ножа по предната лява врата, за да стигне до жената. Тя обаче успяла да се заключи и това вероятно й спасило живота.
След като атаката не сполучила, непознатият изчезнал също така ненадейно, както се появил.
След жалба в полицията бил заловен 55-годишният рецидивист Мустафа М., известен със сприхавия си и конфликтен характер, който през 2014 година излязъл от затвора след излежаване на присъда за убийство. По време на инцидента Мустафа бил пиян, а на разследващите обяснил, че го подразнили фаровете на нападнатата кола, които го заслепили.
Обвинителният акт срещу рецидивиста за заплаха за убийство и увреждане на чуждо имущество вече е внесен в съда, предстои насрочване на делото. Самият той е в ареста от момента на задържането си.