Районният съдия Елица Димитрова не позволи буквата на закона да победи морала и елементарното чувство за справедливост и отказа да одобри споразумение, постигнато между изпечен измамник с девет присъди зад гърба си и държавното обвинение. 
Излезлият само преди три месеца от затвора за добро поведение Атанас Атанасов от Ветово, където бе изпратен за едно от най-тежките ужилвания в региона, бързо подновил занаята, но още по-бързо бил задържан. И понеже не му се лежало в затвора три години, колкото предвижда Наказателният кодекс в такива случаи, рецидивистът се възползвал от законното си право да направи пълни самопризнания, като така съкрати с една трета търкането на нара. Съдия Димитрова обаче отказа да одобри договорката и решението й е окончателно.
Поредният сблъсък на Атанасов с правосъдието идва след измама на 23 септември, когато 89-годишна жена бе заблудена по телефона, че дъщеря й е в болница със счупен таз и трябва да й се поставят златни пирони, за да проходи отново, а това е скъпо лечение и майката трябва да помогне с пари и злато. Старицата имала спестени 630 лева, пазела у дома си и един медал от жълт метал и се съгласила да ги предаде на изпратената да ги вземе „санитарка“. Слязла пред блока, подала пакетчето на непозната жена и след това решила да позвъни на дъщеря си да чуе как е и да й даде кураж, че е платила за лечението й. Така измамата веднага била разкрита, а по даденото описания „санитарката“ светкавично била задържана с парите и с медала, който се оказал от възпоменателна военна серия и бил отлят от бронз и месинг. 
По време на разпита куриерката посочила поръчителя на измамата. Така Атанас е заловен от служители в Криминална полиция на 25 септември в 11.35 часа в Русе на мястото, където трябвало да получи сумата от телефонния театър, с който оплел в мрежата си възрастната жена. Няколко дни по-късно известният ветовчанин пробва да мине с възможно най-лекото наказание, но не сполучи.
34-годишният днес Атанасов нашумя през март 2015 година, когато застана пред съда заради една от най-големите телефонни измами в страната, извършена на 14 октомври 2014 година.
Тогава Атанасов, известен още и с прякора Стамат, заедно с шурея си Димо Димов, успяха да заблудят в 4-часово телефонно представление 80-годишна пенсионерка от Русе, че трябва да плати за скъпа операция на дъщеря си, която била катастрофирала. Изпадналата в ужас жена се раздели с 27 000 лева, а след като узна истината, си отдъхна, но първоначално не успя да й се зарадва заради изгубената голяма сума. Соченият за мозък на удара Атанасов до последно твърдеше, че нямал нищо общо с тази работа, роднината му Димов също се опита да го оневини, но в крайна сметка и двамата се признаха за виновни, възстановиха парите и минаха с леки присъди. Така бяха извадени от играта, но както се вижда, поне по отношение на Атанасов - само временно.