81-годишна жена е открита мъртва в артамента си на четвъртия етаж в бл.106 на бул.“Скобелев“ 16 вчера пообед. На съседното легло полужив лежал 61-годишният й болен син, който не се е обадил на никого, защото чакал майка му да се събуди. Според медицинската експертиза смъртта на баба Радка е настъпила преди седмица.
На трагичната картина се натъкнал автопатрул от Първо РПУ, който бил повикан от съседи на семейство Ганчеви заради носеща се ужасна миризма във входа. Като влезли в жилището, униформените видели безжизненото тяло на баба Радка и лежащият й неподвижно син Тодор Мирчев.
Повикан е екип на Спешна помощ, който откарал Тодор в болницата напълно обезводнен и неадекватен. Там дежурните медици в Терапевтичния кабинет се заели с възстановяването му и го върнали към живот.
След редица неразбории кой трябва да издаде смъртния акт на бабата в 17 часа управителят на „Мобилмед“ д-р Илко Маринов лично се зае с тази неприятна задача. После трупът бе изнесен от жилището от общинската траурна служба.
Тодор Мирчев прекара инсулт преди повече от две години и оттогава е неадекватен и трудно подвижен. За него изцяло се грижеше майка му, помагаше му да прави разходки в квартала и по центъра и го хранеше като малко дете, разказват познати на семейството. Според съседи във входа всички са очаквали Тодор да почине, но майка му го изпреварила.