Тежка катастрофа с гръцки тир стана в нощта срещу 3 март на пътя Русе-Бяла. Камионът изгубил управление заради несъобразена скорост и заледен участък и се  завъртял на платното, като спрял буквално на метър от жп линията, преди да падне върху релсите. Двамата шофьори са пострадали леко.
Инцидентът е станал около 1 часа, малко след изхода от Русе. Тирът бил натоварен с безалкохолни и е пътувал от Дунав мост към Солун. При катастрофата по чудо не е имало други автомобили в насрещното платно. Късмет е също, че тирът се е разминал с удар в стълб от жп мрежата, което щеше да прекъсне трафика на влаковете. Шофьорите показаха икона на Исус Христос, който според тях ги е закрилял в този инцидент.
Заради катастрофата се наложи представители на железниците да сигнализират на място преминаващите влакове, за да намалят скоростта. Движението се осъществяваше в една лента, като се регулираше от екипи на Пътна полиция. Рано сутринта на националния празник бе направен опит да се издърпа тирът, но безуспешно. Отстраняването му и освобождаването на пътя изцяло за движение стана по-късно.