Роден в една страна, гражданин на друга и живеещ в трета трафяикант на хора отива в затвора в Ловеч след неуспешен опит да изведе в Румъния седем нелегални виетнамци.
На 25 септември миналата година около 2 часа през нощта 37-годишният Николаос Мандракас спрял буса си на на граничния пункт в Гюргево и заявил, че вози плодове от Гърция. Смесеният граничен екип се усъмнил, че нещо не е наред и вкарал в него уреда „туптящо сърце“, който показал, че в каросерията има хора. След разтоварването на щайгите с праскови граничните служители открили петима мъже и две жени на възраст от 15 до 34 години, които признали, че са от Виетнам. 
По време на разпитите се разбрало, че Николаос ги е качил в Гърция, за да ги откара до Румъния срещу 1500 евро на човек. Шофьорът бил роден в Германия, имал гръцко гражданство, но живеел в Румъния. Работел към видинска фирма и изпълнявал нейна поръчка с буса. Преди делото той постигнал споразумение с прокуратурата за осем месеца затвор и глоба от 7500 лева и то е одобрено от Районния съд.