Свършиха билетите за три от концертите на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Буквално за дни са се изкупили местата за 27 и 29 март и за финала на фестивала на 1 април вечерта. 
На 27 март вечерта в Голямата зала на Доходното здание ще свирят двама от младите виртуози, възпитаници на русенското Музикално училище, които разнасят славата на града и страната по света. Това е концертът на цигуларя Светлин Русев, който е и артистичен консултант на „Мартенски музикални дни“, и на пианиста Евгени Божанов. Програмата им включва творби на Клод Дебюси, Морис Равел, Пабло Сарасате и Камий Сен-Санс.
На 29 март се очаква фурорът да бъде още по-голям - концертът е отново с двамата солисти Светлин Русев и Евгени Божанов, но вече заедно с Фестивалния оркестър, съставен от русенски възпитаници, които свирят по света и се връщат специално за Мартенските, и под палката на още един именит русенец - Емил Табаков. Ще звучат творби на Менделсон и Бетовен. 
Закриването на феста е поверено на Фестивалния оркестър - на 1 април вечерта той ще изпълни интригуваща програма с музика на Ленард Бърнстейн, Филип Глас и Джордж Гершуин. В концерта Емил Табаков ще дирижира също и ансамбъла от млади перкусионисти „Youth percussion pool“ и саксофонния квартет „Signum“, които ще се присъединят към оркестъра заедно със солиста Светлин Русев.