Виктория ИВАНОВА
Продължава да е усложнена и динамична зимната обстановка в Русенско, като различни пътни участъци останаха затворени или пропускаха трафика с различни ограничения и вчера. Заради забраненото движение по пътищата Русе-Бяла, Русе-Разград и Русе-Силистра вчера градът и регионът останаха без вестници, което засегна и читателите на „Утро“.
50 машини чистят денонощно от понеделник Русе и общината, като специални усилия са съсредоточени към селата, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. По тротоарите се работи с роторни снегорини, а вчера още в 4 часа сутринта започна и ръчното снегопочистване. Градският транспорт се движеше с известно закъснение, като приоритетно се работеше за нормалното му функциониране. Поръчването на такси по традиция беше невъзможно.  
Задълженията на всички ангажирани фирми и организации за зимното поддържане следва да се изпълняват в пълен обем и няма да се пестят средства за осигуряването на нормални условия за гражданите, каза кметът Пламен Стоилов на вчерашното съвещание за зимната обстабовка. Той благодари на десетките граждани, които са му подавали сигнали по телефона, на които се реагира своевременно.
До петък общинските паркинги и двата подземни на Арена Русе и Доходното здание са безплатни, за да не се пречи на снегопочистващата техника. Учебни занятия в общината няма да има до 1 март включително.
Частично бедствено положение беше обявено в общините Сливо поле и в Борово. Проблемна в община Борово се оказа отсечката Обретеник-Горно Абланово-Батин, където се наложи да се използва ротор на Областното пътно управление. 
Машините в Сливо поле чистеха без да спират в населените места и навсякъде беше проходимо при зимни условия. Частично ток нямаше в Сливо поле и в село Ряхово, като се работеше за възстановяването му. В останалите населени места от областта имаше ток и вода, и нямаше бедстващи хора. 
Прави се всичко възможно, но призоваваме шофьорите да не предприемат пътувания, ако не се налага както в града, така и извън него, каза зам.областният управител Валентин Колев.