Назначаването на Георги Стоилов за шеф на Свободна зона предизвика трус в БСП-Русе. Бившият русенски депутат, стигнал до парламента през 2017 година благодарение на феномена 10/10, вече е изпълнителен директор на едно от ключовите държавни предприятия в Русе. Това става от втори опит, след като първият през май не успя заради неизправности в документите и отказ на съда да впише новото ръководство. Вторият опит успява буквално в 12 без 5. Назначението на Стоилов и на останалите нови членове на борда е направено в четвъртък, деня, завършил с вот на недоверие на кабинета „Петков“, в който Корнелия Нинова е икономически министър. Свободна зона е под управлението на нейното ведомство чрез държавната фирма „Национална компания Индустриални зони“ /НКИЗ/. 
Заедно със спрягания за най-доверения човек на Нинова в Русе Стоилов в ръководството на Свободна зона са спуснати бившият депутат от БСП Таско Ерменков и още двама софиянци от БСП Станислав Младенов и Александър Пеев, съобщи Русе Медиа.
Пред изданието областният председател на социалистите Пламен Рашев коментира, че областната организация на БСП напълно се разграничава от начина, по който са направени назначенията.
„Този начин на назначаване е подходящ като спомен за времената отпреди 20 години, когато имаше силово изземане на власт. Вярно, че е право на едноличния собственик в лицето на Министерството на икономиката да сменя ръководните кадри, но всеки нормален човек би се възмутил, особено в това турбулентно време. Разграничаваме се напълно от този начин на назначаване на „партийни другари“. Още повече, че от четиримата само един е местен - Георги Стоилов“, заяви Пламен Рашев. От изявлението му става ясно още, че практиката в БСП е при реализиране и издигане на партийни кадри е да се пита местната организация. В този случай обаче това не е направено.
Новият борд на Свободна зона вече се състои не от трима, а от седем члена. За да избегне скандал, НКИЗ не освободи досегашното ръководство, назначено след конкурс миналата есен, а го постави в малцинство. Целта е да се неутрализира намерението на досегашния изп. директор Магдалена Иванова да се обърне към съда. А след време е възможно бордът да реши, че седем шефове са прекалено много за Свободна зона и да изхвърли заварените трима. Но може и да не го прави - фирмата е държавна и заплати ще има за всички, а фаворитите на министерството /сегашното/ са мнозинство и могат да прокарват всякакви свои решения.
Веднага след като стана ясно, че го гласят за директор на Свободна зона, Георги Стоилов заяви в интервю за „Бряг“, че се чувства подготвен и компетентен за поста.
42-годишният нов шеф има две магистратури в Русенския университет, 8 години опит във ВиК-Русе, бил е и директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ - Русе. Като депутат стана най-известен покрай брат си Илия Стоилов, който бе разследван и осъден като ръководител на организирана престъпна група за изнудване, но преди това дълго се укрива от правосъдието в Чехия. В края на юли м.г. Георги Стоилов оглави дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ в Община Русе, която напусна през май, за да направи новата стъпка в кариерата си.