Поредна кадрова смяна стана в Свободна зона-Русе в рамките на последните 5 месеца. Изпълнителният директор Георги Стоилов, който бе назначен на поста през юни, е освободен от тази длъжност с решение на Съвета на директорите. С него на поста е възстановена Магдалена Иванова.
Магдалена Иванова спечели конкурс през ноември 2021 г. и стана изпълнителен директор на Свободна зона - Русе. През май 2022 г. обаче, когато министър на икономиката беше Корнелия Нинова, принципалът на дружеството в лицето на Национална компания „Свободни зони“ реши да смени борда в Русе и без конкурс да назначи Георги Стоилов, Таско Ерменков и Станислав Младенов, като освободи предишния борд, който бе назначен с конкурс за срок от 5 години. След избухналия скандал и жалба в съда принципалът преразгледа решението си и реши да направи борда от трима на седем души, за да бъдат доволни всички. Като изпълнителен директор в края на юни бе назначен бившият депутат от БСП-Русе Георги Стоилов.
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обаче не бе съгласен с назначенията при Нинова, тъй като в много от държавните дружества са правени промени без конкурс. Така се стигна до решението на Национална компания „Свободни зони“, с което Таско Ерменков и Александър Пеев бяха освободени от борда на Свободна зона-Русе и ръководството стана от петима души.
След връщането на Магдалена Иванова на поста бордът си остава в същия състав - Магдалена Иванова, Валери Андреев, Илко Чимов, които бяха от първоначалния Съвет на директорите, Георги Стоилов и Станислав Младенов. Решението за новите обстоятелства вече е вписано в Търговския регистър, съобщи Русе Медиа.