Благотворителният проект за децата с любов към музиката, изкуствотото и чистите детски усмивки „Маргаритка“ е сред финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп „Промяната“, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация „Reach for Change България“. Основатели на проекта, който цели да осигури висококачествено музикално и 3D видео съдържание на български език за децата до 5 години, са Вики от „Мастило“ и Яна Липованска. Те се борят за победата в конкурса заедно с още четирима социални предприемачи. Онлайн гласуването вече стартира, а всеки може да подкрепи своя фаворит до 5 февруари. Петимата финалисти бяха избрани сред общо 204 проекта, кандидатствали миналата година в „Промяната“. До този момент те преминаха през 6 етапа на оценка, като предстои тримата финалисти с най-много гласове да продължат в последния етап на конкурса.
Проектът „Маргаритка“ започва от един компактдиск, в който участват приятели на Вики от „Мастило“ - български изпълнители и музиканти. Заедно записват диск с детски песни, някои от които вече имат и видеа, а благодарение на парите от продажбите има построена детска музикална площадка. Целта е да направят втори албум и с парите от него да изградят още една площадка. Освен това искаме нашите деца да имат образователни и забавляващи видеа със собствени герои на български език, обяснява певицата.
Тя осъществява и още един благотворителен проект - „Приказки без край“, който помага на децата по време на болничния им престой. В инициативата участва и русенският автор Илия Деведжиев, който подпомага децата в забавното измисляне на детски приказки заедно с известни музиканти. Благодарение на общата кауза на две от най-големите национални детски социални инициативи в България - „Маргаритка“ и „Приказки без край“, освен с добре познатите песнички на Маргаритка децата се забавляват и с 6 аудио приказки. Три от тях са специално написани за проекта от Деведжиев. 
Големият победител в „Промяната“ ще бъде избран на 12 и 13 февруари и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а вторият и третият - по 15 000 лв.