Фестивалът "Мартенски музикални дни" вече може да се смята за започнал. Това е факт в изложбата на Дружеството на русенските художници, открита в понеделник вечерта, която е вдъхновена и посветена на музиката. Под общото название "Мелодия" автори с различни стилове и нагласи са подредили живописни и пластични работи, които са провокирани от теми, свързани с музиката. 
Повече от 20 са участниците в експозицията. В търсене на ключовете към загадъчната природа на таланта на композитори и музиканти русенските автори изобразяват цигулки, виолончели, контрабаси, нотни партитури. Сред тях се откроява пластичната работа, наречена "Надпяване", на Маньо Манев, която в месинг и дърво разказва приказка за авлига и тромпет. Пейзажи с деца, свирещи на цигулка, и с познатия на русенци акордеонист и неговото куче се редуват и с натюрморти и други градски и митологични сюжети.
Изложбата бе открита от председателя на Дружеството на художниците Николай Колев. Новият началник на общинския отдел "Култура" Ана Сипос прочете поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов. Поздравление изпрати и областният управител Галин Григоров.