Считаме за недопустимо упражняването на натиск, отправянето на заплахи и неетичното поведение от страна на конкуренти. Благодарим на всички, които са подкрепяли клуба. 
Така пише в декларацията, която слага край на женския баскетболен отбор на „Хасково“. Под „отбор“, разбирай старши треньора Елена Станкова, нейния съпруг - изпълнителния шеф Станислав Станков, и дъщеря й - спортния директор Станислава Станкова. 
Такова чудо с фамилно управление на един клуб в света няма. Властта на Станкови бе напоклатима от 2012 година. 
Каквито и да са аргументите им да хвърлят кърпата, те потвърдиха написаното от „Утро“ преди две години, че един отбор няма как да издържи, ако не разчита и на собствени кадри. С пришълки ще е до време в лудо харчене на пари. Нищо, че в шампионата дотук даже не се ползват така любимите американки. 
А то едно първенство - за да се събере бройка от отбори, бяха създадени две „А“ групи - „Запад“ и „Изток“. В западната има само един сериозен отбор - „Монтана“. Другите - „Славия“, НСА, „Шампион“, „Левски“ и „Септември“, са пълнеж и играят за здраве, за отбиване на номера.
Солидните тимове на „Изток“ са само два - „Берое“ и „Хасково“. Бяха. Сега е само един.
И какво излиза - че елитът на българското първенство е от само два отбора. Какво всъщност предричахме, че и ще стане. Другото е пълна плява. И защо е плява?
Ами защото дълги години никой не поглеждаше към школите и се помпаха мускули предимно с американски баскетболистки. „Хасково“ бе един от примерите „колко сме велики“ със състезателки отвъд океана.
И ето ги сега - на ти куклите, дай ми парцалите! Както беше с „Дунав“ и „Нефтохимик“. 
Представяте ли какво ще е първенството до края? Баскетболистките на „Монтана“ и „Берое“ ще разхождат екипите в рамките на редовния сезон с гръмки победи на ходом срещу слабачките в групите си. И накрая ще се стегнат малко повече в двубоите помежду си. Но конкуренция в някакви си три или пет финални мача не е никаква конкуренция. Някой ще се заблуждава, че може, дори когато спечели титлата. Националният отбор пък ще е пълна скръб, защото състезателките няма да са направили и крачка напред.
С два отбора за цяр, тотално сбъркана политика и без школи, които се развиват, няма как да е иначе.