Стефан Михайлов-Стьопата бе избран за селекционер на националния отбор по баскетбол за жени. Досегашният наставник и бивш кърмчия на бившия „Дунав 8806“ Георги Божков се оттегли сам. „Утро“ научи, че той работи в последно време със студентски отбор в София. 
Кое обаче бе най-важното след избора на Стьопата? Че шефът на федерацията Георги Глушков заяви как вече щяло да се мисли за намаляване на броя чужденки. Множко май били. 
Дали наистина на баскетболните началници вече им увряха главите? „Челният“ пример на Божков и останалите му колеги да налитат на чужденки доведе националния отбор до пълно фиаско. Може би Божков е прозрял, че държавният тим се превърна в едно нищо и затова е решил да не обира повече негативи. 
Някои подскачаха, когато навремето „Утро“ предупреждаваше, че това надцакване с американки не е за добро. И за добро ли беше? Ама честно! Школите бяха умъртвени, загубено бе цяло едно поколение. Щото никой не му обръщаше внимание. И така след като уж непоклатимият като стар дъб „Дунав 8806“ рухна след няколко шампионски сезона, отдолу не се видяха свежи фиданки, а дори зелена трева... 
И фарсът стана пълен. 
Ето какво написа тези дни журналистката Мая Димитрова, проследила на живо финалите от държавното първенство за девойки старша възраст в Самоков. 
„Получиха се оспорвани мачове, защото всички отбори бяха еднакво слаби, а някои дори изпълняваха ролята на боксова круша. Иска ми се да кажа нещо положително за тези финали, но не мога. Няма как. По нищо не си личеше, че тези девойки или част от тях /родените до 31.12.1998 година/ трябва да облекат през следващия сезон екипите в елитните си отбори“, пише Димитрова в статия със заглавие „Женският баскетбол май е обречен“. 
Добро утро! Не е ли малко късничко, г-н Глушков, за вричане в промяна на курса?   
След „Дунав 8806“ към храма на обречените скоро ще тръгнат и други отбори. А направо забравете как точно под палката на Стьопата националният тим щял да драпа с всички сили към финали на европейско първенство, на каквито не е бил само от 23 години!