Новината, че женският баскетболен отбор на „Хасково“ ще напусне първенството, разбуни духовете. За нас бе интересно да проверим какво мисли по този въпрос бившият президент на БК „Дунав 8806“ Красимир Трифонов. Както е известно, русенският клуб пък напусна елита преди два сезона.

- Г-н Трифонов, какво е мнението ви за последните баскетболни трусове?
- Аз казах още преди 4 години, че българският женски баскетбол ще остане накрая с два отбора. И че тези отбори ще трябва да определят в еди-колко си мачове новия шампион. Казах още, че такова първенство няма да има в целия свят.
- Защо мислехте така преди толкова време?
- Защото виждах как се управлява българският баскетбол?
- Как?
- Некадърно. Без последователна политика. Президентът на федерацията Георги Глушков може би наистина е добър човек, но не става за ръководител.  Ако му възложиш някаква конкретна задача, със сигурност би я свършил. И дотам. Хоризонтът му нататък става тесен. Този човек е удобен на твърде много хора, на които обаче истински не им пука какво става с баскетбола ни. Така им изнася.
- Като се върнете назад, съжалявате ли за нещо покрай бившите ви вече баскетболни ангажименти?
- Няма как да съжалявам за нещо случило се. Щото най-малкото няма как да го върна. Ако има нещо, което да ми липсва, това са залата, феновете, атмосферата. Съжалявам може би и защото загубих години, в които отделих твърде много енергия и сили.  Баскетболът като баскетбол обаче въобще не ми липсва. Казвам го съвсем искрено. Даже ще ви призная нещо - членовете на бившия УС на клуба се събираме поне веднъж месечно, за да се видим и почерпим, че се отървахме от това бреме. И пак казвам - ако българският баскетбол се управлява все така, нищо добро не го чака.