Членовете на УС на БК „Дунав 8806“ се срещнаха с мениджърите на „Булстрад Арена“. По този повод „Утро“ потърси за повече информация президента на клуба Красимир Трифонов

- Г-н Трифонов, как мина и завърши тази среща?
- Първо искам да кажа, че протече в изключително добронамерена атмосфера. Всяка от страните, ако въобще можем да говорим за страни в откровен разговор между партньори, изложи своите виждания и позиции относно възможността представителният отбор да играе мачове в залата. Нека да го кажем така - срещата завърши с взаимни компромиси, резултатите от които ще са в полза на русенската спортна общественост и феновете на нашия тим.
- Нещо по-конкретно?
- Първата проба и бойното кръщение на отбора под покрива на „Булстрад Арена“ ще е на традиционния международен турнир за купа „Русчук“, който ще започне в последния уикенд на септември. Вече сме отправили покани за участие до още 3 тима. Другото е, че домакинските мачове на „Дунав 8806“ от евротурнирите също ще се играят в „Булстрад Арена“. Това е рамката с двубоите на „Дунав 8806“ в залата до края на тази година. За баскетболните събития през 2016-а ще говорим много по-късно. 
- Как си представяте мачовете на отбора в принципно съвсем новата европейска обстановка?
- Зрителите със сигурност ще се чувстват доста по-комфортно. Подобно прекрасно съоръжение като „Булстрад Арена“ задава логичното разсъждение, че трибуните на залата трябва да са колкото се може по-пълни. Сигурен съм, че и баскетболистките ни ще бъдат мотивирани повече. Всеки, който обича женския баскетбол и стои до отбора, ще намери своето място в залата. Надявам се, че ще станем свидетели на хубави баскетболни празници.