Във федерацията по баскетбол върви невероятно интересен дебат - дали отборите в новото първенство на елитната дивизия при жените да са 5! Или пък... 3! Може и 10, като се включат на доверие и за масовост слабичките тимове, играещи за здраве от така наречената втора „А“ група. 
В същото време, както се оплаква новият национален селекционер Стефан Георгиев-Стьопата, някои клубове не се съгласили с предложението му за драстично намаляване на чужденките. Кои ли може да са тези клубове? Да броим - „Хасково“ на клана Станкови, „Монтана“, а може би и „Берое“.
Точно 3 отбора, тези, които може би ще скалъпят състава на историческата елитна дивизия. 
„Нефтохимик“ не влиза в сметките, защото генералният съветник в този клуб Петко Маринов изразява горестна надежда как спонсорът няма да се откаже от финансирането на отбора. Ами този спонсор нали наливаше здраво в чужденките през предишните години. Сега вече в Бургас решили да я карат по-кротко. Щото няма накъде.
„Утро“ написа преди 3 години - с това заплесване по чужденки и ръсенето на пари по тях отборите ще станат 7, после 6, 5, 3, а накрая ще останат само два!
През отминалото първенство бяха 5, сега, види се, продължава да се дълбае още към заявка за отбелязване в Книгата на Гинес.