Когато украсявате своя апартамент, магазин или работното си място според правилата на Фън Шуй, винаги слушайте интуицията си. Никаква препоръка на фън Шуй не може да бъде непоклатима и единствена истина - всичко зависи от самия човек, мястото, целта. Експериментирайте с подредбата на нещата, докато не сте напълно убедени, че всичко е напълно хармонично и завършено.

Апартамент според Фън Шуй - къде е зоната на богатство?

Да, специално внимание в своя апартамент обърнете на зоната на богатството- тя се намира в югоизточната част. Елемент на тази зона е Дървото - трябват Ви дървени предмети. В допълнение, появата на благоприятна енергия се провокира и от всякакви елементи, които символизират дърво. Става дума за стайни растения, мебели от ракита, зелени предмети, правоъгълници, бамбук.Растенията са символ на дървото. Така те провокират положително влиянието на богатството и привличат парите. Не избирайте растения с остри форми. Изберете такива със заоблени листа, като монети. Грижете се за тези растения - нека са в красиви саксии, кашпи и редовно ги поливайте.

И още нещо!

И зоната на богатството трябва да се активира - за целта може да използвате с;едните цветове: злато, лилаво и виолетово. Дървото произхожда от Вода - запомнете този елемент в зоната на богатството има много важна роля. Тук може да сложите: аквариум, картини и снимки на водопади, мини фонтан или морски пейзаж... Определено не се слага нищо с елемент Метал. Например, забравете за: метални предмети, предмети с червен цвят, триъгълници и свещи. Наистина Дървото обича светлината, зоната на богатството в апартамента нека да е добре осветена, ползвайте своето въображение. Ето и нещо за зоната на богатството - ако е правилно организирано, така ще подобрите материалното си благополучие.

Не забравяйте, че навсякъде и във всичко трябва да има ред. Не претрупвайте с талисмани от Фън Шуй вашия апартамент - както се казва - нищо няма да работи, ако има постоянна бъркотия и кинкалерия. Вие не подреждате магазин за стоки за Фън Шуй, а трябва да направите своето жилище обичано. Новите енергии няма да могат да проникнат в живота ви, ако пространството в апартамента е затрупано със стари или безполезни вещи. Не превръщайте зоната на богатството в своя апартамент във вехтошарски магазин! Изхвърлете старото без съжаление - и скоро ще получите възможността да закупите нови. Може би се подсмихвате и не вярвате в енергията на парите?

Тя съществува, но Вие не знаете как да я ползвате!