За фалшиви съобщения по електронна поща, които по външен вид наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури, предупреди вчера „Енерго-Про“. Имейлите съдържат прикачен архивиран файл, който съдържа вирус. Отварянето му предизвиква заразяване на компютъра, което може да доведе до унищожаване на информация и пълен контрол на хакера над устройството, който обикновено зе използва за изнудване за пари. По същата схема неизвестните злосторници изпращаха имейли от името на НАП, а наскоро използваха и бланка на компанията за бързи заеми „Кредисимо“.
„Енерго-Про“ съветва своите клиенти да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача. 
Електронните фактури, издавани от „Енерго-Про“, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, то не е изпратено от компанията и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус, предупреждават от енергийната компания.
При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на „Енерго-Про“, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 161 61, препоръчват от електроразпределителното дружество.