От началото на година до 16 ноември на територията на местността Капаклийка в Пиргово има регистрирани две кражби, за които са образувани досъдебни производства, като по едното има обвиняем. Не са депозирани обаче жалби в полицията от хора, които да са подлагани на тормоз. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, след депутатски сигнал, че частни стопани и собственици на имоти във вилната зона край Пиргово често стават жертва на бандитски набези и тормоз. 
По думите на депутата при него имало сигнали от 8 септември, в които 7 собственици на имоти в местността са се оплакали от отношението на служители на МВР към тях и че след жалбите са станали мишена на отмъщение и тормоз. Случвало се да намират забити ножове по вратите, да се размахва пръст на хората и да им се отправят заплахи, а извършителите демонстрирали арогантност, недосегаемост е безнаказаност. 
В тази връзка министър Радев отправи призив тези жалби и оплаквания да стигат и до тях, като подчерта, че ще възложи допълнителна проверка.