2500 лева надхвърля общият награден фонд на състезанието за програмисти CODE4TECH 2.0, което започва в 10 часа в неделя в зала 2Г.204 във Втори корпус на Русенски университет. Всеки от участниците в хекатона ще получи безплатно криптовалута (биткойн или етер), която ще бъде прехвърлена в негов портфейл в приложението Jaxx.
Темата на състезанието е „ИТ решения за бизнеса и хората“. Участниците трябва да разработят базови прототипи на софтуерни продукти, които да бъдат използвани от местни компании, институции или граждани. Целта е да се улесни правенето на бизнес и да се подобри качеството на живот на хората. 
Добре дошли са и ученици, които могат да разработват интернет страници, конзолни приложения без графичен интерфейс или 3D визуализации. За тях са предвидени отделни награди и ще бъдат оценени по индивидуални критерии.
Организатори на състезанието са „Стартъп Фактори“ и Катедра „Компютърни системи и технологии“ на Русенския университет. Партньори на инициативата са община Русе и общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. От името на кмета Пламен Стоилов ще бъде връчена и специална награда от 1000 лева за екипа, разработил най-добър и перспективен софтуерен продукт в подкрепа на усилията на общинската администрация за решаване на обществено значим проблем в града.
Хакатонът ще се проведе в рамките на 24 часа. Това означава, че както и при предишните издания участниците ще имат възможност да работят по проектите си и през нощта. Разликата сега е, че този път, ако не се възползват от тази възможност, автоматично губят половината време, с което разполагат. Идеята на формата е да се създаде нещо бързо.
Ден по-рано, в събота, също в новия корпус на университета, Русе за втори път ще се включи в европейската инициатива Code Week 2017 - „Дигитални поколения“ и два паралелни потока ще ангажират вниманието на малки и големи. Единият модул е конференция, която започва в 10 ч с лекции, една от които е с тема „Как да бъдем дигитални родители“. По същото време 7 работилници и 1 за учители ще въвеждат хлапетата в програмирането, в роботиката и в други интригуващи за съвременните поколения аспекти на дигиталния свят.