Промените в Нова тв стигнаха и до екранната двойка на сутрешния блок

Анна Цолова слиза от екрана на "Здравей, България" и вече няма да е водеща на сутрешния блок на Нова тв. Виктор Николаев ще продължи да води сам.

Такова е решението на ръководството на Нова тв, взето преди часове.

Тази новина дойде първо от конкурентната телевизия Би Ти Ви, където бивши колеги на Цолова я обвързаха с предстояща сделка на Нова тв.

В момента Цолова не е на екрана, тъй като е в отпуск, и трябваше да се върне на работа в понеделник, 11 септември. Това обаче няма да се случи. Все пак журналистката остава в медията и вероятно ще прави лайфстайл предаване.

До момента от Нова тв няма официално потвърждение за рокадата. "24 часа" потърси водещата, но все още няма отговор. Потърсихме и шефката на новините Силва Зурлева, с която до този момент все още не сме се свързали.

Това е втората голяма промяна в новините на Нова тв. Преди по-малко от месец бе свалена от поста си шефката на новините и актуалните предавания Дарина Сарелска.

Причина за разместванията в "Здравей, България" засега не е обявена. Колеги на водещата от Нова тв са категорични, че рокадата няма връзка с атаката на Николай Бареков - бивш екранен партньор на Цолова, който поиска НАП да провери доходите й, които според него са необяснимо големи за един тв водещ. Политикът в последните седмици атакува свои колеги от двете големи телевизии с подобни въпроси.

В Нова тв са изненадани и от твърденията, че Цолова е паднала жертва на предстояща сделка. Разговорите, които се водеха с потенциални купувачи през май и бяха прекъснати, не са били възобновявани. Нова тв не се продава, нито води разговори за сделка в момента, казаха от медията.

Анна Цолова и Виктор Николаев станаха много популярни в мига, в който напуснаха сутрешния блок на Би Ти Ви - в средата на август 2013 г. Това се случи малко след като предаването излезе във ваканция - нещо нечувано дотогава. Когато влязоха в Нова тв, те разказаха, че са усещали външен натиск в предишната си работа.

Двамата са екранна сутрешна двойка от 2010 г., когато Николаев се присъедини към Цолова и започнаха да водят заедно сутрешния блок на Би Ти Ви. Журналистката прави сутрешно предаване от десетина години.