Плодове, зеленчуци, мед, прополис, домашни консерви и пити, градински цветя отрупаха масите, на които селата Пиргово, Мечка, Щръклево, Красен, Кошов и Тръстеник представиха продукцията на своите трудолюбивите стопани на традиционния празник „От Поломието до Дунав заедно“. Той се проведе в събота на брега на Дунава при село Стълпище. В минали години жителите на селата в община Иваново са мерили майсторлък и с домашно вино и ракия, но този път алкохолното изложение липсваше. Красотата на плодородието, отрупало масите, се допълваше с изложбата на слънчевите рисунки на деца от Мечка. И тъй като в това изобилие от дарове на природата трудно можеше да се избере победител в кулинарния конкурс, всички участници получиха плакети и грамоти.
Концертната програма започна с изпълнение на деца от танцов състав „Изворче“ при читалището в Тръстеник, а след тях на сцената се редуваха певците от самодейните състави в Мечка, Иваново и Тръстеник. Накрая оркестър „Марица“ и Пепи Христозова изправиха всички на крака, за да се хванат на голямото хоро на поляната.
Гост на празника, който се организира всяка година от община Иваново, беше депутатът Пламен Нунев, който поздрави участници и гости и благодари на ивановчани за добрата работа през годините.