НАД 900 ЛЕВА СА ОТКРАДНАТИ заедно с портфейла от дамската чанта на работничка в цех на ул. "Св.Димитър Басарбовски". Кражбата е станала в работно време на 29 юли, между 15.10 и 15.25 ч. Жената еподала сигнал в Първо РУ.
27-ГОДИШЕН ХВАНАТ с наркотик при полицейска операция на бул."Гоце Делчев" на 29 юли. Десетина минути след полунощ в района на бившата градска баня служителите на реда открили около грам дрога у Й.В. от Русе. При полевия тест веществото е дало положителен резултат за амфетамин. 
С ДВА АКТА ЗА ПО 200 лева по Указа за борба с дребното хулиганство се сдобили П.И., 37 ., и на Д.Г. на 40, които на кръстовището "Панайот Хитов"-"Оборище" се сбили след размяна на обиди. 
СЛЕД ВЗЛОМ НА ПРОЗОРЕЦ са откраднати компютър, инструменти микровълнова печка и др. от имот в с. Дряновец. Нанесените щети са в процес на установяване. 
ТЕЛЕФОН "САМСУНГ" Е ОТКРАДНАТ от дамска чанта на ул. "Майор Атанас Узунов" в Русе. Според пострадалата престъплението е извършено около 11.25 часа на 31 юли. Щетата е на стойност около 250 лв. 
ПОРТФЕЙЛ С ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, калъфи за очила, телефон, рулетка и 15 лв са откраднати от форд, паркиран на ул. "Македония" в Русе в нощта на 30 срещу 31 юли. Автомобилът е отворен с подбран или подправен ключ, а неизвестният крадец взел парите, след което изхвърлил останалите вещи на около 40 м от колата.