Броят на жертвите в центъра на Киев продължава да расте. До момента се знае за 35 убити. Битката между протестиращи и служители в спецчастите „Беркут“ продължава. Силите за сигурност щурмуват площада.
Украинските медии съобщават, че протестиращите държат в плен няколко от бойците на „Беркут“.

Държавните служители са евакуирани от основната сграда на украинското правителство, която се намира в близост до мястото на сблъсъците на площад „Независимост”. Говорител на кабинета заяви, че всички служители са изведени от сградата заради напрегнатата ситуация.
Депутатът от украинската опозиционна партия „Баткивщина” съобщи, че всички съдилища в Киев се затварят. „Всичко това става по указание отгоре. Това вече не е извънредно положение, а фактически се повтаря ситуацията от 30-те години на миналия век, когато са съдили невинни хора без право на защита направо в казармите”, заяви Петренко.
Боят в украинската столица парализира живота в града. Спряна е продажбата на билети за влакове, преминаващи през Киев. Казармата при Академията на украинското МВР е блокирана от протестиращи, които искат да им попречат да се включат в боя. По думите на очевидци, на военните се раздава оръжие, а те стоят в автобуси и камиони в готовност да бъдат извозени до Майдана.
Междувременно започна срещата между украинския президент Виктор Янукович и външните министри на Франция, Полша и Германия. „В администрацията на президента започна срещата с външните министри на западните страни”, заяви съветникът на президента Анна Герман.
В срещата участват ръководителят на администрацията на украинския президент Андрей Клюев и изпълняващият длъжността министър на външните работи на Украйна Леонид Кожара.