Във връзка с противоречивите твърдения за неочакваната смърт на Гален Петков, директор в „Полисан“ АД, вчера ръководството на дружеството разпространи изявление, подписано от изпълнителния директор инж.Людмил Вълков. В него се казва следното:
Инж.Гален Петков до края на живота си е работил в компанията на длъжност директор „Производство“ /от 2001 г. е началник „Производство“, а две години по-късно е директор/ и по никакъв повод през целия си стаж от създаването на фирмата не е бил понижаван, нито пък е имало и най-малък повод за това.
Всички негови колеги, подчинени, близки, бизнеспартньори са силно изненадани от опита Гален Петков да бъде упрекнат или сочен като нарушител на законите в Република България, едва ли не участник в престъпна дейност.
Петков е изключителен професионалист, който единствено е респектирал и будил уважение със своите човешки качества. Дипломатичен, стриктен, съпричастен към проблемите на своите колеги. Всички негови колеги и собствениците на компанията декларират своето уважение към един изключително изряден човек. Неговото чувство за справедливост е стигало до там, че сам се е санкционирал с глоба, каквито е налагал и на своите подчинени.
Смъртта на Гален Петков единствено и най-вече се свързва с невъзможността на един честен и принципен човек да надживее внушенията и съмненията, които се разпространяват по един или друг начин, умишлено или не, относно неговия професионализъм и изцяло отдаденост на работата му в „Полисан“. Това е човекът, който първи е отивал на работа и последен си е тръгвал през всичките тези години. Най-много страдат близките на Петков, които заради професионалните му ангажименти и ангажираност са били ощетени откъм очакваното внимание в семейството. 
Голяма част от публикациите в някои медии не отразяват действителното състояние на събитията. 
Гален Петков не трябва да се обвързва с конюнктурни политически фигури или други икономически интереси, а единствено да се разчитат конкретните факти. Това би било най-справедливо и честно спрямо паметта на един изключително почтен човек. Загубата е голяма не само за семейството, но и за компанията, тъй като хора като Петков за съжаление са рядкост в съвременното общество като човешки взаимоотношения и ниво на професионализъм.