Първите 23 контейнера с остатъци от нефтопродукти са изнесени от площадката на отдавна обявения в несъстоятелност бивш гигант „Полисан“ АД, съобщи Ругионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/. Така е изпълнено предписание на инспекцията, а  отпадъците са предадени на лице, лицензирано за обезопасяването им съгласно Закона за управление на отпадъците.  
При проверка в началото на годината с участието на представители от Митница Русе, постоянния синдик на „Полисан“ АД и пълномощника на „Ел Ен Джи Системи“ ЕООД на територията на петролна база „Тегра“ е установено, че на площадката се съхраняват над 200 пластмасови еднокубикови контейнера, тъй наречените „кубчета“. Голяма част от тях са с митнически пломби, за които преди изнасянето им от площадка трябва да се плати акциз. 
„Други от съдовете са с нарушена цялост и изтичане на съдържащата се в тях фракция, представляваща  черна, мазна течност с мирис на нефтопродукт и наличие на механични примеси-отпадъци. На синдика и управителя на „Ел Ен Джи Системи“ ЕООД е дадено предписание за предприемане на мерки по предаване на наличните контейнери за последващо третиране, като е представен времеви график за извеждането им. Същият не е приет от РИОСВ-Русе и е върнат за доработване. Тече процедура по обжалване пред Административен съд-Русе“, посочиха от РИОСВ.
В момента се установява общото количество на непломбираните съдове.