Старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо даде интервю пред журналиста от Павлодар Думан Баликбаев. В него той говори за предстоящите мачове на отбора си срещу „Дунав“.

- Димитър, коментирайте, моля, жребия, който изпрати „Иртиш“ срещу ваши сънародници!
- Българският отбор е доста неприятен съперник. Това е отбор без звезди, чиято сила обаче е много здравият колектив. „Дунав“ има добър, макар и млад треньор. Ще е сложно, чакат ни трудни мачове. 
- Познавате ли старши наставника на българите Пламен Донев? /Донев се води старши треньор, тъй като има Лиценз Про - б.р./. 
- Доколкото знам, Донев води отбора по документи, но фактическата работа се върши от Велико Великов /журналистът е объркал името на Веселин Великов - б.р./. Разбира се, те ме познават добре.  
- Какви са главните цели пред „Иртиш“? 
- Ние ще се хвърлим, както се казва, ще се бием до последно - доколкото ни позволят нивото и възможностите ни. Пак казвам - ще ни бъде много трудно, защото съперникът е добър и сплотен отбор. 
- Освен тримата нови футболисти ще заявите ли още играчи?
- Да, ще картотекираме още хора. Лошото при нас е, че ни напуснаха двама централни защитници. Трудно е да им намерим добри заместници. Новите пък не са в добро физическо състояние.  
- Като цяло доволен ли сте, че все пак ви се падна български съперник?
- /Смее се/. Разбира се. Ще се върна в родината си, ще се срещна с приятели и близки, емоцията ще е приятна.
- На стадиона в Русе ли ще се играе мачът реванш?
- Мисля, че ще се играе в Разград, тъй като „Дунав“ е заявил стадиона на „Лудогорец“. Така поне ми казаха.
- Какво е разстоянието от Русе до Разград?
- Не е далеко. 200 километра /тук или Херо се е оплел нещо, или журналистът има проблеми със слуха - б.р./.