„Отсега да кажа на съдиите - няма да им позволя да се подиграват с отбора!“, каза на първата си пресконференция новият старши треньор на „Спартак“ /Варна/ Димитър Димитров-Херо.
Правилно - бий отдалече самара, че магарето да се сеща какво го чака.
В пълно съгласие сме с г-н Димитров, но да му припомним, че той някак си разглежда реферите от различна камбанария в различните времена.
Когато бе старши треньор на „Лудогорец“, арбитрите бяха „безупречни“ и не се забелзяваха негови коментари по техен адрес. Във всички други случаи като наставник на по-скромни тимове често попадаха на мушката от пиперливия му език.
Знае си Херо от богат опит кой и с кого може да си позволява подигравки, затова подклажда огъня отрано.
Той и Велислав Вуцов са кошмарът на българските съдии. Преди седмица Вуцов обрисува реферите на мача с неговия „Крумовград“ като „несретници“ и това май беше едно от любезните му определения.
И докато Херо предвидливо размахва пръст в стил „Познаваме се добре, умната!“, прегледахме нарядите за мачовете от турнира за купата на България.
И какво да видим - листата е пълна отново с „несретници“. Като Драгомир Драганов, комуто президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов „забрани“ да свири повече срещи на „белите“. Стефанов добави категорично в черния си списък и Ивайло Стоянов-Сватбата. Тези двамата били „обслужващ персонал“.
До Драганов в идните наряди обаче са цял отбор доказани юнаци - Георги Давидов, Станимир Тренчев, Георги Гинчев, Никола Попов. Липсват само имената на Волен Чинков, Георги Иванов и Валентин Железов, за да бъде шоуто пълно.