Шефът на Съдийската комисия към БФС Петър Петров направи вчера бeзпрецедентен анализ на представянето на реферите в предишния кръг. Такова публично говорене не се помни скоро. Обикновено е табу реферските началници да разсъждават гласно.
С коментар за стореното във всеки мач г-н Петров стига до извода, че всички спорни ситуации са разчетени по брилянтен начин от съдийските бригади. Много висока е и оценката за арбитрите с ангажименти към ВАР - тяхната работа също била перфектна. С една дума - нямало грешки. Ако имало, вината била основно в технологиите, които чертаят линии при съмнителни положения за засади.
Пак вчера треньорът Димитър Димитров-Херо заяви за спортен сайт, че когато бил на работа в Саудитска Арабия, се хванал на бас кои бригади - на терена и в микробусите с ВАР - ще получат наряди за два ключови мача в нашето първенство. И спечелил.
„Оттогава не се е променило нищо. За този /идния, б.а./ кръг също имам уцелен тандем съдия - ВАР“, казва един от най-добрите наши футболни наставници.
На кого да вярваме, че българската футболна Темида е олицетворение на справедливостта и безпристрастието - на Петър Петров или Димитър Димитров?
Въпросът, разбира се, е риторичен.